kollaasi mainos

17.6.2018

Ihastu villivihanneksiin

Ihastu villivihanneksiin 17.6.2018

Tapahtuma facebookissa 

Tervetuloa tutustumaan villivihannesten herkulliseen maailmaan Lettukahvila Kalliolinnaan sunnuntaina 17.6. klo 11-15. Paikalla hortaohjaaja Sofia Autio kertomassa villiyrttien keruusta, käytöstä ja terveysvaikutuksista. Myynnissä myös supersuosittua Hulluna hortaan- kirjaa edullisesti, joten varaathan käteistä mukaasi.

Lettukahvilassa tarjolla hortaisia letuntäytteitä ja yrttihauduketta, tulethan maistamaan!

Luvassa myös opastetut kierrokset Sulosaaren kauniiseen lähiluontoon, jossa tutustumme muutamiin parhaimpiin villivihanneksiin. Kierroksille ei ennakkoilmoittautumista, eli voit vain hypätä mukaan! Lähtö lettukahvilan edestä ja paluu samaan paikkaan. Kierroksen kesto n. 15 min.

Kierroksien lähtöajat:

klo 11.15

klo 12.15

klo 13.15

klo 14.15

***

Hortaohjaaja Sofia Autio

Olen 24-vuotias villivihanneksiin hurahtanut kotiäiti. Käytän kotona ruoanlaitossa etenkin paljon nokkosta ja vuohenputkea ja suosikkeihini kuuluu myös voimakkaan aromikas siankärsämö. Kiinnostukseni villivihanneksiin syntyi, kuten niin monilla nuorilla nykyään, kiinnostuksesta terveelliseen, ekologiseen ja edulliseen ruokaan. Tutustuin hortaan, eli villivihanneksiin, viisi vuotta sitten villivihanneskurssilla. Asuin siihen aikaan Helsingin keskustassa ja yksiöni täyttyi kuivuvista horsmanlehdistä ja nokkosista. Sittemmin muutin Savonlinnaan ja kävin Hortoilu.fi:n hortaohjaajakoulutuksen. Tavoitteenani on siirtää eteenpäin sitä innostusta kun luonnossa kävellessään tunnistaa mitkä kasvit ovat syötäviä ja voi kerätä niistä itselleen ja perheelleen herkullisen ja terveellisen aterian. Toivon myös, että näin muistaisimme paremmin arvostaa puhdasta luontoa ja että tämä arvostus siirtyisi myös lapsillemme. Eikös se niin ole, että tie sydämeen käy vatsan kautta.

Sofia Autio

sof-a@hotmail.com

050 577 95 41

hortasofia.wordpress.com

fb: hortasofia

Esiintyjäksi Lettukahvilaan?